torstai 24. huhtikuuta 2014

Gyros pita!

Tästä herkusta kirjoittelinkin jo aiemmin tässä postauksessa. En jaa reseptejä tällä kertaa sen enempää, mutta ne löytyvät Jenni Häyrisen kirjasta Katukeittiö- parempaa roskaruokaa.

Gyros- projektissa meni kaikkine naanleipien leipomisineen, lihan marinoimisineen (jep, en tajunnut tehdä marinointia jo edeltävänä päivänä) jne. n. 4 tuntia, eli ei mitään pikaruokaa, mutta hyvää oli. Jälkiviisaana tekisin väliin lampaan paahtopaistin sijasta kebabia tai muuta lihaa, sillä lammas jäi ainakin meillä sitkeäksi. Maut olivat hyvät, mutta leuat koetuksella.

Naanleivän teko oli yllättävän helppoa! Jauhoina käytin pääosin durumvehnäjauhoa, joka antaa leivälle kivan keltaisen värin.


Pidän yksinkertaisesta ja puhtaasta ruoasta ja selkeistä mauista. Gyroksen väliin laitoimme lammasta, tomaattia, punasipulia ja itse tehtyä tzatsikia.



Lisukkeena itse tehdyt ranskalaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti