torstai 24. huhtikuuta 2014

Henri Alénin ihanat browniet


























Voi täydellisyyttä! Nämä browniet ovat niin helppoja ja herkullisia, että jos pitäisi valita yksi leivonnainen, mitä leipoa lopun elämääni, se olisi tämä. Toteutuskin tapahtuu tuossa tuokiossa!

Henri Alénin browniet

350g tummaa suklaata
250g voita
4 1/2 dl (400g) sokeria
6 kananmunaa
4 1/2 dl (250g) vehnäjauhoja
200g pähkinärouhetta
(1/2 tl suolaa)

Sulata paloiteltu suklaa ja voi. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Sekoita suklaasula sokeri-kananmunaseokseen huolellisesti. Nostele joukkoon vehnäjauhot sekä halutessasi pähkinät ja suola. Sekoita varovasti tasaiseksi, älä vatkaa ylimääräistä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille ja paista 180-185 -asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Itse käytin neliskulmaista voideltua Arabian uunivuokaa. Vahdi, ettet pidä brownieita liian kauan uunissa, sillä ne ovat parhaimillaan kosteina. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

Lisäksi soseutin mansikoita tasoittamaan brownien makeutta. Itse en siis soseeseen lisää sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti